Skidåkning i Österrike

Österrike är faktiskt det okrönta hemmet för skidåkning, med tanke på att ett antal av de tyrolska skidorterna spelar en viktig roll i utvecklingen av alpin skidåkning.

En skidsemester i Österrike erbjuder en möjlighet att absorbera en del av den fantastiska österrikiska kulturen, och frossa i de österrikiska städerna, varma och vänliga byar samt traditionella boende. Bordningen och skidåkning i Österrike är utav absoluta toppklass, och det kan hävdas att afterski inte tillhör Frankrike, utan Österrike. Hemmet för några av de finaste after ski på planeten finns i Österrike. Lyssna och kolla in det här 🙂

Österrike Skidåkning

Det finns många alternativ för skidåkning i Österrike. Kitzbühel är definitivt en av de bästa skidorterna i landet med sin charm, utbudet av off-lutning samt backar för de flesta oavsett förmåga. Arlberg Området erbjuder betydande terräng över Lech am Arlberg och Zurs en himlen för familjer och även välbärgade turister. St Anton ligger också i Arlberg regionen, och St Anton är säkert bland de bästa skidorter i landet, i synnerhet för seriösa skidåkare. Det finns också en hel del skidområden tillgängliga från staden Innsbruck.

Alla dessa österrikiska skidorter kan lätt nås via Zürichs flygplats, Innsbruck flygplats, eller via effektivt europeiskt järnvägssystem.

Österrike Skidsemester

Alla typer av gourmet korv man kan tänka sig finns, samt klassiska frites och wienerschnitzel, och fantastiska rösti tillsammans med potatis och ost innebär garanterad tillfredsställning för dina smaklökar. Dessutom finns det gott om möjligheter till ölkonsumtionen eftersom det finns massor av öl tillgängliga för provsmakning.

I fall din bästa förmåga inte är att kommunicera på tyska så behöver du inte oroa dig, eftersom orterna är väl befolkade av brittiska semesterfirare och därför i viss mån är det engelska som talas på många ställen.

Kostnad för skidåkning i Österrike

Det kan tyckas att Österrike är en dyr plats för skidåkning. Ändå är skidåkning i Österrike jämförelsevis låg kostnad jämfört med andra delar av Europa och skidorter eftersom Österrike har boendealternativ som passar olika budgetar. För alla dem som försöker att spara, har Österrike massor av prisvärda hotell och liftkort är inte heller särskilt kostsamma.

Andra stora utgifter kan vara relaterade till mat och dryck om du konsumerar mycket. Skid och snowboard kläder kan också vara kostsamt, men det är de oftast, eftersom endast märkeskläder marknadsförs.

Fler anledningar att Ski Österrike

Du kommer att hitta många österrikiska skidorter som kommer matcha alla dina behov, oavsett om du är nybörjare, medelbra, extrem skidåkare, partgud, terräng-knarkare, eller helt enkelt kräver ett familjevänligt äventyr. Skidåkning i Österrike ger bra värde för pengarna, underbar mat den kanske bästa ölen i världen, österrikisk gästfrihet, och även världsberömda österrikiska skidtränare!

Facebook Comments