Oktoberfest och lokala bryggerier

Lokala bryggerier har länge varit kända utomlands i olika länder, speciellt i Tyskland där vi har Münchens stora Oktoberfest med dess lokala bryggerier som höjs till skyarna under en massiv festival som drar upp mot 10 miljoner människor till staden. Festivalen varar hela sexton dagar. Köln har också sina lokala bryggerier, där de brygger sin halvlager, kallad Kölsch. Ölen har tidigare knappt exporterats utanför regionen Nordrhein-Westfalen. Sion kölsch och flera andra ölsorter är nästan omöjliga att få tag i på Sverige systembolag, men Gaffel kölsch har de börjat ta in, samt Früh Kölsch går specialbeställa på bolaget.
Sumpan halvlager är bryggd enligt Kölsch tradition utav Sundbybergs Köksbryggeri och finns att få tag i på systembolaget i Sundbyberg, samt bolagen i Bromma.
Öl bryggningsprocessen är möjlig att installera i mindre enheter i olika länder.
Det fina med öl är att råmaterialet för öl kan erhållas från lokala jordbrukets avkastning och med öl filtreringsutrustning, kan man få de bästa smakerna.
I flera länder är öltillverkning något av det viktigaste inom jordbruksindustrin, speciellt för de småskaliga industrierna i olika länder. Människor monterar små enheter inom sina områden eller bakgårdar, så att lokala företag kan leverera öl utav bästa kvalitet.

Oktoberfest München

Låt oss återkomma lite till Oktoberfesten som precis avslutats för 2016 och nedräkningen har redan kommit igång inför 2017 års festival. Oktoberfest firandet är en tid då du kan använda PR-ölglas för att öka din kundbas genom att placera ditt PR ölglas i händerna på öldrickare och därmed ge dem vad de behöver för att bli stamkunder i din verksamhet. Alla företag som har en koppling till öl kan dra nytta av festivalen för att få ett ökat fokus på sig själva genom att nå ut till potentiella kunder.
Det är dock viktigt att försöka göra något unikt genom att skapa ölglas som sticker ut från resten eftersom det under denna tid finns många andra företag kommer att använda liknande PR trick för sina ölglas, för att expandera sina verksamheter. Det är självklart att PR ölglas alltid är ett bra val av PR-produkter, de är ännu bättre för att marknadsföra ditt företag under festivalen. Ölglas är hållbara och funktionella och de kommer alltid att användas om och om igen vilket ger dig som har företag extremt stor exponering.
Överflödet av öl och vin serveras i fjorton tält och du kan dra igång redan klockan 11:00 varje dag.
Även den som gillar vin kan njuta på Oktoberfesten av sekt, mousserande vin som är mer mousserande än de flesta på grund av hög koldioxidinnehåll.
Njut av ofiltrerade Hefeweizen och traditionella Kristallweizen (kristall veteöl), Weizenstarkbier (stark veteöl) och Dunkelweizen (mörk veteöl).
Naturligtvis kan du inte missa marzen (ljus lager), en Oktoberfestbier bryggs speciellt för händelsen. Ja, Oktoberfest handlar om att visa upp de många sorterna av öl och vin. Cirka femton viner serveras i Weinzelt tält!

Mer glädje för smaklökarna

De många olika typer av ”Wurst” (tyska korvar) är aldrig långt ifrån när du tänker på Oktoberfest. Frankfurter är den klart vanligaste korven, men du kommer också att älska bratwurst (fläsk, nötkött, och / eller kalvkött), Knackwurst (fläsk eller nötkött med färsk vitlök), och bockwurst (gris, lamm, kalkon, kyckling med salt, paprika , vitpeppar, gräslök, och persilja), bland andra korvar. För att undvika göra bort dig själv, studera lite tyska för tyskarna är verkligen frälsta i deras läckra korvar. En gång under festival i Hannover så stod jag i kö för att köpa öl och bratwurst. En välklädd man i kostym gick dock före hela kön och köpte sig en bratwurst. Hela kön fick snällt vänta tills han hade ätit upp sin Bratwurst. Så jag menar att korven är mer eller mindre helig i Tyskland.
Som ett perfekt komplement till öl, måste du också prova de många sorter av nudlar, eller spatzle. Grundläggande ingredienser för spatzle är olika kryddor, mjöl, mjölk, ägg och salt. Prova även ostnudlar med stekt lök, den kallas käsespatzle.
Du kan också prova andra tyska rätter som Hendl (grillad kyckling), surkål (surkål), och Apfelpfannenkuchen (äppelpannkakor).

Information om staden München

München är huvudstad i delstaten Bayern och den tredje största staden i Tyskland. Staden är välkänd för sin kultur, arkitektur och självklart ”Okoberfest” (som vi var inne på tidigare i artikeln). Att ta sig runt är lätt på grund av det moderna och effektiva kollektivtrafiksystemet. På alla större gator finns cykelbanor, så det är säkert och lätt att resa med cykel genom staden. I München finns det flera intressanta sevärdheter att besöka som exempelvis ett stort antal museer, konstgallerier, konsertsalar och historiska byggnader.
Alte Pinakothek är ett av de största museerna i Europa. Här finns en stor samling av målningar. Denna samling innehåller 800 målningar av europeiska konstnärer från 14-talet till den 18: e århundradet. Berömda målningar i museet är: Dürers ”Fyra apostlar”; Rogier van der Weyden s ”columba-altare”; Altdorfers ”Battle of Alexander på Issus”; Botticellis ”Pieta” och Rubens ”Självporträtt med hans fru”. Neue Pinakothek är Münchens museum 19th century målning och skulpturer. Samlingen består huvudsakligen av tyska romantiken och franska impressionisterna.
Deutsches Museum innehåller över 13 tunnland utställningar som innehåller ovärderliga ursprungliga maskiner och utrustning, modeller och rekonstruktioner, från klassisk mekanik till telekommunikationer, från en full-size rekonstruerade kolgruva till rymdfärdsteknik. Museet är ett av de största museerna i teknik och naturvetenskap i världen. Du kan se flygplan, ubåtar och den första röntgenmaskinen bland annat. Demonstrationerna är roliga och informativa för besökaren.
Byggd för de olympiska spelen 1972 med sitt tält på hela 75.000 kvadratmeter, hade den olympiska parken blivit ett välkänt landmärke i München. Denna anlagda park innehåller idrottsanläggningar, sjöar, cykelvägar, konsertlokaler, restauranger och en fotbollsstadion. Missa inte fascinerande BMW Museum tvärs över gatan, intill företag högkvarter – som konstruerades i form av en fyrcylindrig motor.
Facebook Comments