Hitta billigaste hotellet i Wien – Några tips

Wien är inte bara Österrikes huvudstad, det är även Europas kulturhuvudstad. I alla fall enligt många musik- och kulturintresserade. Staden har mängder av sevärdheter för de kulturintresserade så det är lätt att hitta spännande turistmål under en veckas (eller två veckors) vistelse.
Däremot blir det snabbt ganska dyrt att bo här då hotellpriserna är i nivå med Sveriges. Några tips på vägen för att pressa ner priset på hotellvistelsen är följande:

1. Boka hemifrån

Det är en stor fördel att boka hotellet i förväg och därmed alltså från Sverige. Man kan i lugn och ro läsa på om de olika hotellen och hitta ett hotell som passar de behov man har. Detta inte minst när det gäller prisnivå. Det skiljer på tusenlappar mellan de billigare och de dyrare alternativen. Det finns flera webbplatser som presenterar hotellen och guidar till rätt alternativ. Ett exempel är hotellwien.com. Genom att boka hemifrån kan man vara ute i god tid och välja bästa och billigaste alternativet.
Alternativet att boka på plats brukar bli betydligt dyrare. Det är svårt att hitta de billiga alternativen och dessutom är risken att de är fullbokade vilket gör att man måste välja dyrare alternativ.

2. Jämför jämförelserna

Det finns ett flertal webbplatser som jämför hotell i Wien (och självklart andra Europeiska städer). De samarbetar med hotell som därmed är med i dess jämförelse. Men de olika bokningssidorna har samarbete med olika hotell. Därmed är det inte säkert att den ena jämförelsesidan ger samma resultat som den andra. Med andra ord kan det vara en fördel att jämföra hos flera aktörer.

3. Tänk outside the box

Den som vill bo riktigt billigt ska inte bo på hotell. Sök efter B&B eller Hostel. Kanske är vandrarhem till och med ett alternativ. Men då ska man även vara beredd på kraftigt lägre standard. Kanske är det värt att betala lite extra för att få hotellstandard med dusch på rummet och en härlig hotellfrukost – det är ju trots allt semester bara en gång per år.

Facebook Comments