En guide till Kanarieöarna

Om någon berättade om en skärgård av öar som på drift utanför Afrikas kust, en oas som kan skryta med fantastiska stränder och värme, som är hem till världens näst största Carnival,  Spaniens högsta berg och prisbelönta viner, skulle du förmodligen älska att besöka dess destination.

Om det sedan visade sig att det i själva verket var tal om Kanarieöarna, kanske du får tankar om solbränd britter, hektiskt nattliv och massa stekt mat.

Det är dags att avsätta dessa tankar om Kanarieöarna och utforska dessa sju öarna i sann Christopher Columbus anda , som bekant stannade över, på väg att segla världen över på jakt efter den nya världen.

Tenerife

Den största av Kanarieöarna är också den mest populära bland turister, Tenerife har lite av allt att bjuda på. Den förtorkade södra remsa av Tenerife är fylld av turismens utveckling, men dessa orter är bara en del av en mycket mångsidig ö. De flesta invånarna på ön bor någon annanstans och även om Costa Adeje har lagt till en touch av klass i söder så är Tenerifes mest intressanta städer och sevärdheter utanför turismens enklav.

Norrut, hittar vi en livlig karneval som tar över huvudstaden Santa Cruz de Tenerife i tre veckor i februari. Teide nationalpark är absolut värt ett besök, vulkanen och Spaniens högsta topp som sträcker sig 3718 meter.

  vulkan

På Tenerife kan ni även uppleva fantastiska skaldjur och utmärkta viner i pittoreska städer som Garachico och La Orotava. Tenerife är också fantastiskt för vandring och häromåret hölls öns första walking festival med toppklass vandring. Teneriffa är kanarieön med allt.

 

(vi fyller på med fler av öarna så besök oss ofta)

 

Facebook Comments