Barcelonas shoppingutbud

Den som älskar att shoppa kommer med största sannolikhet att älska Barcelona. Staden erbjuder ett shoppingutbud som är riktigt stort – över 35 000 affärer har sin bas i den här omtyckta och soldränkta staden. Här kommer info om två av dem.

El Corte Ingles

Det här jättelika varuhuset har hela nio våningsplan med allt från nödvändigheter så som apotek, optiker och livsmedelsaffärer till ett stort utbud av modebutiker. På första våningen hittar man dammode och ett stort utbud av skönhetsprodukter. Varuhusets andra våning domineras av herrmode, följt av de tredje och fjärde våningarna där man kan hitta barnkläder och mode riktat till de yngre.

Den femte och den sjätte våningen domineras huvudsakligen av saker för hemmet. Möbler, inredning, dekorationer och tyger är några av de saker man kan hitta här. På de resterande våningarna finns bland annat leksaker, böcker, elektronik och La Rotonda. La Rotonda är varuhusets restaurang och kafé och bjuder in till en härlig utsikt som kan avnjutas tillsammans med en bit god mat.

Tips: Ett bemannat informationsbås finns direkt vid ingången. Personalen är oftast mycket hjälpsam och kan dessutom tala flera språk, så om spanskan brister lite är det inga problem här.

Rollitoasi

Rollitoasi är en ung och intim affär som ger en helt annan känsla än den man får hos de stora varuhusen och kedjorna. Kläderna och accessoarerna som säljs här är nämligen handgjorda. De designar och tillverkar alla sina produkter själva – så är man ute efter något unikt och originellt är det hit man ska vända sig.

Tips: Ska man köpa hem en souvenir till någon kan det här vara ett bra ställe att göra det på. Souvenirerna är unikare och kanske är lite roligare än de fabrikstillverkade som säljs på andra håll i staden.

 

Facebook Comments